Medeltidsjul

Nu i juletider passar det ju bra att ta upp något som har intresserat män i alla tider, nämligen skäggvård. I Dhingis Khans rike skar sig de hårda männen ofta i ansiktet för att, antar jag, förstöra hårsäckarna och därmed kraftigt minska sin skäggväxt. Allt bara för att slippa raka sig och kanske framstå som lite extra hårda(det fungerade nog bra). På andra ställen vässade folk snäckskal och rakade sig med och rent allmänt så har en massa olika verktyg och olika uppfinningar används för att raka sig.

Idag har vi som tur var nått en bra bit i utvecklingen och det finns massor av effektiva, smärtfria och snabba sätt att raka sig. Min personliga favorit är f.ö att raka sig med rakkniv och det är ju ganska lätt att tänka sig att detta var sättet man rakade sig på, på medeltiden. Kanske inte med rakknivar som de ser ut idag, men åtminstone någon sorts kniv som var mycket vass.

Som jag nämnde i inledningen är detta ett passande ämne att prata om nu i juletiden och det är av den enkla anledningen att inom denna genre kan man hitta utmärkta julklappar. Den bästa julklappen i detta slag skulle jag säga är aningen ett kit för rakknivar eller eller kit för säkerhetshyvlar. Problemet med dessa är att kostnaden är hyfsat hög och jag tror att de flesta av våra läsare här är av lite yngre ålder.

De perfekta julklapparna

Jultomten med julklappar

I samma genre så finns det en hel uppsjö produkter man kan välja och köpa som julklapp, det finns till och med någonting för alla storlekar på plånboken. Jag sökte lite på internet och hittade följande sida: om skäggvård där listas en hel del olika skäggprodukter med kort information, men även undersidor med mer utförlig information. Så har du svårt att hitta julklappar kan det vara en bra idé att gå in där och se om du hittar något som passar. Har personen du tänkt köpa till ett ordentligt skägg vill jag passa på att tipsa om skäggolja, mycket bra för skägget och väldigt prisvärt att köpa.

Börjar nästan bli lite tradition för mig, men varje år brukar jag köpa lite olika skäggprodukter till mina bröder och det brukar vara mycket uppskattade.

God Jul och Gott Nytt År!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *