Välkommen till oss!

Hej och hjärtligt välkommen till www.skaramedeltidsgille.se!

Vilka är vi?

spel

Vi som driver sidan är ett glatt gäng ”medeltidsnördar” från Skara i Västra Götaland. Vi skapade den här bloggen som en kul grej och för att kunna blogga om våra olika intressen!

Skara medeltidsgille är ingen officiell grupp utan vi är helt fristående och ideella. Vi består i nuläget av 8 personer och vi har främst träffats genom olika lajv och spelkvällar.

Vad kommer vi att skriva om?

Vi kommer inte bara publicera artiklar om våra medeltida lajv och liknande utan ämnena kan variera bland högt och lågt. Alla åtta av oss har möjligheten att skriva vad just de känner för. På så sätt hoppas vi att detta kan bli en varierad och intressant hemsida! Men självklart kommer ett visst fokus vara på just medeltiden, lajv och liknande.

Tornerspel

Ingen i gruppen sysslar själv med tornerspel (vi är alldeles för fega för det). Men vi tycker att det är en mycket häftig grej! Vi har varit på flera event runt om i Sverige, senast på Visingsö. Nästa gång kommer vi förhoppningsvis kunna rapportera live från ett spel!

Kläder och mode

Flera av oss har ett stort intresse för kläder och design. Både historiska trender och kläder men även moderna. Det är verkligen fascinerande hur mode och trender förändras genom århundradena!

Träning

Vi må vara för klena och mesiga för att vara med i tornerspel. Men de flesta av oss tränar ganska mycket. Några utövar fäktning, både med värja och svärd. Men även vanlig kondition och styrketräning förekommer. Ni hittar oss ofta i löpspåret eller på de lokala gymmen i Skara.

Övrigt

Sen kommer vi säkert att skriva allmänt om vad som händer i livet. Bygg och renovering av hus, barnuppfostran och allt där emellan. Den som lever får se helt enkelt.

Vill ni komma i kontakt med oss hittar ni uppgifter här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.